Tudásbázis

A digitális árammérők jellemzői
A villanyszerelés fontos lépése: feszültség ellenőrzés
Az áramváltó
Biztosítékok és kismegszakítók széles választéka
Izzólámpák a legjobb budapesti villamossági szaküzletből
Kaputelefonnal a biztonságért
Minőségi és megbízható villamos elosztószekrények
Mozgásérzékelő a biztonságért
Tudnivalók a forrasztópákáról
UTP kábel bekötése
Vezetékek terhelhetősége
Villámvédelem
Villanyszerelési anyagok széles választéka lakásfelújításokhoz
 


 

A digitális árammérők jellemzői

A technológiai fejlődésnek köszönhetően napjainkban számos analóg mérőműszert felváltottak a digitális berendezések, például digitális árammérők, melyek számos előnyt nyújtanak:

 • Az analóg műszerekhez képest pontosabb adatokat szolgáltatnak.
 • Az analóg mérőműszerekhez képest nagyobb érzékenységű berendezések.
 • A felbontóképességük jelentősen nagyobb.
 • A használat és az értékek leolvasása során a szubjektív hibalehetőségek kizárhatóak.
 • A digitális mérőműszerek a mért adatokat feldolgozni és akár tárolni is képesek a felhasználói igények szerint.
 • A környezeti hatásokkal szemben kisebb érzékenységet mutatnak.
 • Kedvező árfekvés és hosszú távú minőség jellemzi a műszereket.

A mai modern árammérők speciális megoldásai a multiméterek, melyek a méréshatár kiterjesztésére, valamint átalakítókkal más villamos és egyéb értékek mérésére is alkalmazható technikai berendezések.

Válasszon Ön is korszerű digitális árammérő műszereket és tekintse meg weboldalunk, illetve villamossági szaküzletünk termékkínálatát, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!

Ugrás az oldal tetejéreA villanyszerelés fontos lépése: feszültség ellenőrzés

Kevésbé gyakorlott villanyszerelők gyakran felteszik a kérdést, hogy milyen módon biztonságos a feszültség jelenlétének vizsgálata. A Sztárvill Kft. elárulja Önnek a legfontosabb tudnivalókat!

Az első és legfontosabb, hogy csakis megfelelő ruházatban (szigetelt cipő) és kellően koncentrált állapotban lássunk hozzá a munkának, hiszen a villanyszerelés folyamata rendkívül balesetveszélyes lehet. A feszültség ellenőrzésének egyszerű módja a fázis ceruzás vizsgálat, melynek során egy olyan csavarhúzót helyezünk a konnektorba, melynek végén egy glimmlámpa található.  Ez a kis lámpa feszültség esetén világítani kezd. Megeshet azonban, hogy téves információt ad, így a következtetések levonásánál ezt mindig érdemes szem előtt tartani.

villanyszerelés másik egyszerű módszere a próbalámpás vizsgálat, mely két darab 15W-os sorba kötött izzóból áll. E folyamat során az izzók fényerejéből lehet következtetni a fennálló feszültségre, ehhez azonban sok esetben szakmai tapasztalat szükséges.

Villanyszerelési eszközökre lenne szüksége? Keressen fel bennünket elérhetőségeinken és válogasson kedvére termékeink között! 

Ugrás az oldal tetejéreAz áramváltó

Az áramváltókat első sorban mérési célokra használják az elektrotechnika során, valamint kialakításuktól függően akár védelmi célokat is elláthatnak. Amennyiben az áramkörben folyó áram túl nagy értéket mutat, ahhoz, hogy közvetlenül mérőműszer segítségével mérni lehessen, abban az esetben egy áramváltó segítségével a primer körben folyó áram letranszformálható a műszer által mérhető és értelmezhető értékre, továbbá az áramváltó galvanikusan elválasztja a mérőműszereket a mért áramköröktől.

Az áramváltó segítségével transzformált áram értékét egy állandó megszorzásával megkaphatjuk a primer áramkörben folyó tényleges áram értékét. Ennek megfelelően az áramváltó gyakorlatilag egy transzformátor, melyen a terhelés által meghatározott áram folyik keresztül.

Amennyiben minőségi és megbízható villamossági termékekre van szüksége munkájához, valamint magánjellegű tevékenységeihez, tekintse meg weboldalunk kínálatát, melyben szükség szerint áramváltót is talál! Bővebb tájékoztatásért és tanácsadásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Ugrás az oldal tetejéreBiztosítékok és kismegszakítók széles választéka

A különböző funkciót betöltő épületek villamos hálózatának egyik legfontosabb és elengedhetetlen eleme a biztosítéktábla, melyben a vezetékek és áramkörök összefutnak, valamint a fogyasztói főelosztó táblában elhelyezett kismegszakítók, melyek megvédik a hálózatot a túlterheléstől vagy a zárlat ellen.

A minőségi és megbízható módon kiépített rendszer, illetve felhasznált elemek meghatározóak a rendszer élettartama és működése szempontjából, ezért fontos, hogy kizárólag megbízható gyártók termékeit válasszuk, amennyiben a rendszer szerelésére, javítására vagy felújítására kerül sor.

 • Korszerűtlen olvadó biztosítékok cseréje.
 • Régi, szavatosságukat vesztett kismegszakítók cseréje, modernizálása.
 • Elavult rendszer következtében előforduló áramszünetek, tűzveszély és egyéb probléma elkerülése érdekében végzett modernizálás.
 • Komplett villamoshálózati felújítások során végzett szerelés.

Válasszon Ön is minőségi biztosítékokat és kismegszakítókat a megfelelő rendszer kiépítéséhez és tekintse meg villamossági szaküzletünk termékkínálatát, valamint bővebb tájékoztatásért és szaktanácsadásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Ugrás az oldal tetejéreIzzólámpák a legjobb budapesti villamossági szaküzletből!

Az izzólámpa egy olyan fényforrás, melynek világító erejét az izzó wolframszál adja. A köznapi nyelvhasználatban ezt a típust szokás villanykörtének, vagy egyszerűen égőnek nevezni.

Sokan nem is gondolnák, hogy milyen összetett elven működik egy ilyen égő, ami még meglepőbb, hogy milyen hosszú múltra tekint vissza története. Ez a típus volt ugyanis az, melyet Edison nevéhez köthetünk.

Manapság már szinte mindenhol megtalálható, nem csak a villamossági szaküzletekben, ennek ellenére érdemes körültekintően vásárolni. Ahogy minden tömegterméknél, az izzóknál is fennáll a veszélye annak, hogy silány minőség akad a vásárló kezei közé, mely villamossági eszköz lévén igencsak veszélyes tud lenni.

A villanykörte kedvelt alacsony ára és természetes fénye miatt, fontos azonban tudni, hogy a felvett energia töredékét képes csak átalakítani, és nagyjából 1000 óra üzemidőre alkalmas.

Látogasson el a Sztárvill Kft. villamossági szaküzletébe és kollégáink segítenek Önnek megtalálni a legmegfelelőbb fényforrásokat!

Ugrás az oldal tetejéreKaputelefonnal a biztonságért

A kaputelefon igen hasznos villamossági berendezés, mely segítségünkre lehet a mindennapokban, hogy ne juthassanak be illetéktelenek otthonunkba. A kaputelefon segítségével már a csengetésnél tudjuk, kire számítsunk vendégként, így felkészülhetünk a személy fogadására. A kaputelefonok ma már egyre népszerűbbek és ezt éppen könnyű kezelhetőségüknek köszönhetik.

Egy kaputelefon több szempontból előnyös lehet háztartásában, legyen szó a biztonságról, vagy a kényelemről. A kaputelefonokat általában beléptető rendszerrel egészítik ki, így megkönnyítik a vendégek beazonosítását és beengedését. Emellett egy esetleges tűz, vagy gázszivárgás esetén az egész házat értesíteni lehet a vészhelyzetről, így sokkal hamarabb biztonságba kerülhet mindenki. Kaputelefonokat főleg többemeletes társasházak esetén alkalmazhatunk, de manapság már bármilyen családi házban hasznos lehet beszerelése.

Ha Ön is olyan villamossági berendezések beszerelésén gondolkodik, mint amilyen egy kaputelefon, vagy beléptető rendszer, keresse fel szaküzletünket! Nálunk minőségi villamossági termékek széles választékát találja!

Ugrás az oldal tetejéreMinőségi és megbízható villamos elosztószekrények

Az épület villamos ellátásáért felelős rendszer egyik jellemző és legfontosabb gyűjtőpontjai az áramköri elosztók, melyek magukba foglalják az áramköri védelemért felelős rendszert, leágaztatják a fogyasztói ágazatokat, stb. A villamos rendszer legfőbb elosztói: a főelosztó, az elosztó és a végelosztó, továbbá az elosztó berendezés feladata a beérkező betáplálást számos különböző áramkörre leosztani.

Az elosztószekrény jellemzői:

 • A mechanikai és egyéb behatásoktól az elosztószekrény burkolata védi a védelmi- és kapcsolókészülékeket, amely kimagaslóan fontos tervezési és kivitelezési szempont, továbbá a személyvédelemben is kiemelkedő szerepet játszik.
 • Az elosztószekrény kiválasztása és telepítése során megannyi szempont fontos tényező lehet, például a felhasználási körülmények és elvárások, a terhelhetőségi igények, az áramkörök száma, a védettség, a szerelhetőségi és karbantartási lehetőségek és elvárások.
 • Napjainkban igen népszerűek a tipizált elosztószekrények.

Minőségi és megbízható elosztószekrényekért tekintse meg weboldalunk kínálatát, melyben neves gyártók innovatív és hagyományos termékei, illetve villanyszerelési anyagok egyaránt megtalálhatóak. Bővebb szakmai tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Ugrás az oldal tetejéreMozgásérzékelő a biztonságért

Szeretné biztonságossá tenni otthonát? Úgy érzi, szükség lenne egy olyan egyszerű megoldásra, mely jelez, ha bármiféle mozgás történik?

Akkor itt az ideje megismerkedni a mozgásérzékelőkkel és azok típusaival!

mozgásérzékelő egy adott területen zajló mozgásokat figyeli és jelzi. Alapjában véve két fajtája létezik. Az egyik az infravörös hullámok alapján működik. Ez a típus a legelterjedtebb, hiszen elég alacsony árfekvésű, azonban fontos megjegyezni, hogy előfordulhat, hogy téves jelzéseket ad le. A másik a mikorhullámú technológiát veszi alapul. A mozgásérzékelőke fajtája ugyan jóval drágább, ám sokkal megbízhatóbb a működése. A csatlakozás szempontjából vezetékes és vezeték nélküli változat is elérhető.

mozgásérzékelők téves jelzései gyakran abból fakadnak, hogy számos zavaró tényezővel kell megbirkózniuk. A pontosság érdekében ma már kisállatvédelemmel, kitakarás védelemmel és hőkompenzációval is kiegészíthetjük a mozgásérzékelőt.

Felkeltettük érdeklődését? Ne habozzon, keressen fel minket még ma!

Ugrás az oldal tetejéreTudnivalók a forrasztópákáról

A forrasztás egyik alapeszköze a forrasztópáka, mely igen hatékony eszköz, ám a nem megfelelő kezelés mellett komoly sérüléseket okozhat. A folyamat első és legfontosabb szabálya, hogy forrasztás során aforrasztópáka hegye alaposan legyen beónozva. A forrasztás akkor lehet sikeres, ha a megdolgozandó anyagok képesek a forrasztópáka által közvetített hő felvételére, melyről érdemes még a munka megkezdése előtt meggyőződni.

Az esetleges balesetek elkerülése érdekében ajánlott ellenőrizni a páka és a nyél kapcsolódását, azt hogy mennyire stabil. Mivel alapjában véve aforrasztópáka nagy hőmérséklet mellett üzemel, így mindenképpen ajánlott a védőkesztyű használata. A munkálat során, illetve annak végeztével előfordulhat, hogy a forrasztópákát szeretnénk letenni kicsit. Ebben az esetben a leglényegesebb, hogy tűzálló területre helyezzük le, ahol nincs a közelében gyúlékony anyag.

Munkája során gyakran dolgozik forrasztópákával? Esetleg szüksége lenne egyre? Akkor ne késlekedjen, keresse fel a Sztárvill Kft.-t még ma!

Ugrás az oldal tetejéreUTP kábel bekötése

UTP bekötési rajz

Ugrás az oldal tetejéreVezetékek terhelhetősége

terh

Ugrás az oldal tetejéreVillámvédelem

villámlás, mint a természet egyik lenyűgöző jelensége igen nagy veszélyforrást jelenthet ingatlanunkra, ingóságainkra és testi épségünkre a megfelelő védelem hiányában. A villámok hatalmas energiája a másodperc tört része alatt óriási károkat képes okozni, mely az utóbbi években igen gyakori jelenség és káresemény forrása, ezért elengedhetetlen, hogy a megfelelő szakemberek segítségévelvillámvédelmi rendszert építtessünk ki ingatlanunkon.

villámvédelem hiányában különböző károkat okozhat egy-egy becsapódó villám:

 • Tetőszerkezet: A tetőszerkezet anyagától függően lángra lobbanthatja az egész ingatlant.
 • Kémény: Villámcsapás következtében a kémény szétrobbanhat.
 • Villamos légvezetékek: Amennyiben a házhoz vezető vezetéket találja el az óriási energia, a kábelek szétolvadhatnak, szétéghetnek, valamint a biztosítékok, háztartási gépek és elektromos eszközök tönkremehetnek.

A megterhelő anyagi és eszmei károkon kívül számos esetben történhet személyi sérülés villámcsapás következtében, ezért minden esetben kifizetődő és felelősségteljes döntés a modern villámvédelemkiépíttetése.

Cégünk a legmegbízhatóbb gyártók által kínált villámvédelmifelszereléseket forgalmazza, melyekről bővebb információért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Ugrás az oldal tetejéreVillanyszerelési anyagok széles választéka lakásfelújításokhoz

Az otthonalakítás és lakásfelújítás során kiemelten fontos szerepet tölt be a villamos hálózat felújítása, cseréje és korszerűsítése, legyen szó új vagy meglévő ingatlanokról, hiszen a profi munkálatoknak és a minőségi anyagfelhasználásnak köszönhetően hosszútávra fektethetünk be ingatlanunkba, valamint élvezhetjük a komfortos lehetőségeket.

A villanyszerelési anyagok mai modern kínálata igen változatos és sokszínű, melynek köszönhetően mindenki igényeinek, valamint a szakértők segítségével a funkciónak és biztonsági előírásoknak is megfelelően megtalálhatjuk az ideális megoldásokat. Cégünk villamossági szaküzlete széles választékban kínál minden szükséges villanyszerelési anyagot, melyek egy-egy lakásfelújítás vagy korszerűsítés során szükségesek lehetnek.

 • Villanyszerelési anyagok, vezetékek
 • Védelmi és biztonsági kellékek
 • Szerszámok
 • Kiegészítők, szerelvények
 • Professzionális és speciális kiegészítők, biztonságtechnikai kellékek

Minőségi villanyszerelési anyagokért tekintse meg weboldalunk széles termékkínálatát, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!